Siemens TC35 GSM module.Een aantal weken geleden ben ik een module tegen gekomen op E-bay, met hier op een GSM module van Siemens de TC35.Pakje met module.Op Google naar info gezocht over deze module en al snel kwam ik er achter dat deze vrij simpel via ASCII code te besturen is.
Toch deze module besteld, en een paar dagen later was deze binnen.
Na wat stoeien met PuTTy en commando's (via RS232) uit kunnen zoeken hoe je een sms kan versturen, ontvangen, lezen en weer deleten.
Nadat ik het een en ander aan opdrachten in een Exel sheet had gezet, mijn Easypic5 bord eraan gehangen met daarop een PIC18F542.De PIC18F542 heeft een hardware Usart vandaar deze keuze, een PIC16F877A heeft dit niet.
Na een aantal pogingen het voor elkaar gekregen een opdracht te sturen via SMS, en dat de microprocessor een relais aan en uit schakelt.

Daarna toch maar een print ontworpen, met in en uitgangen erop, deze laten maken als prototype.
na een 2 weken wachten kwam het pakje binnen met de printen.
Bovenzijde
Bovenkant van de print.
Onderkant
Onderkant van de print met daarop de footprint van de PIC18f542 smd.
Dus de onderdelen op de print gesoldeerd. en testen of het werkt.De print met 4 opto couplers om de ingang af te schermen, en 4 relais uitgangen.

De voeding (rechts op de foto) is opgebouwd rond de LM2576-5.0.
Deze kan tot 40V als ingang spanning hebben en levert genoeg vermogen om de printen te voeden.
De telefoon kan bij zenden een piekstroom vragen van ongeveer 2A ( spikes ).
Ik zal binnenkort het schema van de voeding bijvoegen op de pagina.

Ik heb nu de software zo gemaakt dat als eerste de telefoon wordt ge-activeert (normaal moet je bij voeding er opzetten een knop indrukken).
Daarna controleert hij of er een provider aanwezig is, alvorens hij verder gaat.Ook is er in de software opgenomen dat als er een ingang wordt ge-activeert 1 SMS gestuurd wordt naar mijn telefoon met een melding.

Tot zover een uitleg over dit project.

Het is de bedoeling dat dit in ons alarm systeem wordt gebouwd en tevens aansturing van onze zonwering.